De Yellowbrick-app

Heb je een vraag in de categorie De Yellowbrick-app? Die hebben we misschien al beantwoord! Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Kijk dan op onze andere FAQ pagina's of neem contact op met onze klantenservice.

Ik zie mijn parkeeractie dubbel
Het kan zijn dat je gemaakte parkeeracties dubbel ziet staan. Dit is te wijten aan een technisch mankement rondom de lancering van onze vernieuwde app op 3 april 2022. Je hoeft je geen zorgen te maken dat bedragen dubbel worden afgeschreven. Onze excuses voor het ongemak en wij werken hard aan een oplossing.
Ik kan de Yellowbrick-app niet updaten/downloaden
Zorg ervoor dat je smartphone is geüpdate naar een nieuwe versie. De Yellowbrick-app werkt vanaf Android 5.1 en iOS 11.  
Mijn kenteken werkt niet in de app
Voer je kenteken in zonder streepjes. Voorbeeld: ABCD12. De streepjes worden bij het toevoegen automatisch in je kenteken geplaatst.
Hoe gebruik ik de Yellowbrick-app?
Wanneer je de Yellowbrick-app voor het eerst opent, verschijnt er een korte handleiding. Neem deze rustig door om de app in één keer te begrijpen! Heb je de handleiding gemist of wil je 'm op een later moment nog eens bekijken? Druk dan in de app op Mijn Account -> Meer -> Hoe werkt het?
Hoe stel ik een eindtijd in?
Kies de zonecode waar je wilt parkeren en klik op 'Zonecode bevestigen'. Bij de details van je parkeeractie zie je 'Eindtijd (optioneel)' staan. Klik hierop om jouw gewenste eindtijd in te stellen. Je parkeeractie stopt op jouw ingestelde eindtijd.
Hoe start ik een parkeeractie via de app?
Open de Yellowbrick-parkeerapp. Klik op de dichtstbijzijnde parkeerzone Bevestig de parkeerzone door op 'Zonecode bevestigen' te klikken Controleer je gegevens en klik op 'Starten' Je parkeeractie is nu succesvol gestart  
Kan ik een parkeeractie starten voordat de parkeertijd ingaat?
Ja, je kunt de parkeeractie vanaf 00:00 starten indien er in de desbetreffende zone betaald parkeren geldt tot 23:59. De parkeeractie begint dan wanneer de parkeertijd in de betreffende zone ingaat. Als je deze parkeeractie stopt voor het begin van de parkeertijd, rekenen we geen transactiekosten.
Hoe werken parkeerherinneringen via pusbericht, e-mail en SMS?
Bekijk ons instructiefilpje via onderstaande link voor een volledige uitleg! Parkeerherinneringen Parkeerherinneringen zorgen ervoor dat je een notificatie ontvangt ter herinnering dat je jouw parkeeractie moet beëindigen. Je kunt de parkeerherinneringen ontvangen via pushberichten, e-mail en SMS. Pushberichten en e-mail zijn gratis. De kosten van de SMS-reminder zijn €0,35 per ontvangen SMS (Je betaalt via je telecomprovider). Je kunt kiezen voor twee soorten parkeerherinneringen: Een herinnering vóór het einde van je parkeertijd De herinnering helpt je om jouw parkeeractie op straat tijdig te stoppen. Je kunt zelf bepalen om de hoeveel tijd je een herinnering wenst te ontvangen. Voorbeeld: bij het selecteren van 10 minuten, ontvang je 10 minuten vóór het einde van je parkeeractie een herinnering. Deze herinnering is handig als je in een zone parkeert met een zogenoemde ‘duurbeperking’. Als je bijvoorbeeld in een zone parkeert waar je maximaal één uur mag parkeren, dan weet je via deze herinnering dat je jouw voertuig dient te verplaatsen, omdat de parkeeractie gestopt gaat worden. Je kunt hiermee een boete voorkomen. Terugkerende herinnering tijdens een actieve parkeeractie De herinnering helpt je om jou te herinneren aan een lopende parkeeractie. Je ontvangt herinneringen op basis van een door jou gekozen tijdsinterval. Voorbeeld: bij het selecteren van 60 minuten, ontvang je elke 60 minuten een herinnering tot je de parkeeractie stopt. Parkeerherinneringen instellen Ga in de Yellowbrick-app naar 'Mijn account' Klik op 'Voorkeuren' Klik op 'Parkeerherinneringen' Klik op 'Pushbericht', 'e-mail' of 'SMS' Stel hier jouw gewenste parkeerherinneringen in SMS-Dienstenfilter Wanneer je nummer geregistreerd staat bij het SMS-Dienstenfilter, ontvang je geen betaalde sms’jes van ons en werkt de SMS Reminder Service niet. Activeer je telefoonnummer voor sms-diensten op www.payinfo.nl, of neem contact op met je provider. Na activatie zet je de SMS Reminder Service weer aan via My Yellowbrick. De klant is te allen tijde verantwoordelijk voor het afmelden van de parkeeractie. Mocht de SMS Reminder Service om wat voor reden een keer niet functioneren kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.
Ik ben mijn parkeeractie vergeten te stoppen
Indien je een parkeeractie vergeet te stoppen, loopt deze door tot het einde van de parkeertijd in die zone op die dag. Parkeergeld is een belasting die wij innen namens de gemeente, daar zijn strikte regels aan verbonden. Wij hebben geen mogelijkheid in ons systeem de parkeerduur achteraf aan te passen. Dit betekent dat je een doorgelopen parkeeractie moet betalen. Twijfel je of een parkeeractie hebt gestopt? In de Yellowbrick-app zie je bij 'Mijn parkeeracties' of je een lopende parkeeractie hebt.
Ik heb een parkeervergunning. Kan ik Yellowbrick gebruiken?
Ja, iedere vergunninghouder kan Yellowbrick gebruiken om buiten zijn of haar vergunninggebied te parkeren.
Ik heb een boete gekregen terwijl mijn parkeeractie aan stond.
Controleer in de Yellowbrick-app of de boete onterecht is: Klik in de Yellowbrick-app op 'Mijn parkeeracties'. Klik op 'Parkeergeschiedenis' Check het kenteken, de zonecode en de parkeertijd. Vergelijk de gegevens met je ontvangen parkeerboete. Een bezwaarschrift indienen Voeg je Yellowbrick parkeeractie toe aan je bezwaarschrift. De afhandeling van een naheffing is een zaak tussen de parkeerder en gemeente in kwestie. Yellowbrick kan hierin niet bemiddelen.
Kan ik dagkaarten kopen?
Ja. Indien het mogelijk is om een dagkaart aan te schaffen, krijg je een melding voordat je een parkeeractie start in de desbetreffende parkeerzone.

Direct contact met ons

YB-ICON-CHAT

Whatsapp

Open Whatsapp

YB-ICON-MAIL

Mailen

Stuur mail

YB-ICON-BELLEN

Bellen

0900 2006999

Ma t/m vrij 09:00 -18:00
YB-ICON-TWITTER

Twitter

@yellowbricknl

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur