06-parkeren populair in Spijkenisse

Cirkels_13
06 parkeren Spijkenisse populair

Aantal parkeerbonnen in Spijkenisse flink afgenomen door populariteit 06 parkeren.

Cirkels_14

Aantal parkeerbonnen in Spijkenisse flink afgenomen door populariteit 06 parkeren.

Inwoners van Spijkenisse betalen steeds vaker netjes voor een betaalde parkeerplek in de binnenstad. Het aantal verstrekte parkeerbonnen is de afgelopen vijf jaar flink afgenomen. Reden: de toenemende populariteit van het 06-parkeren en goedkopere garages.

Bij de gemeente Nissewaard merken ze het al zo’n drie jaar. Op straat worden steeds minder parkeerders betrapt op het niet betalen van een parkeerplek. Daar waar vijf jaar geleden nog ruim 5.100 boetes werden uitgedeeld, waren dat er vorig jaar nog maar ruim 4.200. Dit jaar zijn er tot nu toe zo’n 3900 bonnen uitgeschreven. ,,We zien die trend al vanaf 2013”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Volgens hem is mobiel parkeren, waarbij automobilisten afrekenen met hun mobieltje, hier een van de verklaringen van. ,,Mensen ervaren dat als een stuk makkelijker.”

Opmars
Het gebruik van mobiel parkeren, waarbij automobilisten afrekenen met hun mobieltje, is de afgelopen jaren aan een grote opmars bezig in de Nederlandse steden waar betaald parkeren geldt. In Nissewaard is het aandeel belparkeren inmiddels opgelopen tot zo’n 40 procent.

Daarmee komt de gemeente aardig in de buurt van het gebruik in grote steden als Rotterdam. Daar komt meer dan de helft van de parkeerinkomsten tegenwoordig binnen via het 06-parkeren.

Een andere verklaring voor de afname van het aantal naheffingen is de invoering van het 1 euro-tarief voor het eerste uur in de parkeergarages van Spijkenisse. Dat goedkopere tarief, dat sinds vorig jaar geldt, blijkt een groot succes. Steeds meer bezoekers in het centrum parkeren hun auto in de garages in plaats van op straat, merkt de gemeente.

Inkomsten
De Stadhuisgarage blijft de garage die de meeste kortparkeerders blijft trekken. Ook andere garages noteren, met uitzondering van de Theatergarages, een groei van het aantal kortparkeerders.

De daling van het aantal parkeerbonnen in Spijkenisse leidt wel tot lagere inkomsten voor de gemeente Nissewaard. In 2011 leverden de boetes nog zo’n 252.000 euro op en in 2013 zelfs 350.000 euro. Vorig jaar was dat ‘slechts’ 237.000 euro.

Hoeveel geld er dit jaar binnenkomt, is nog niet bekend. Maar de gemeente rekent op ongeveer hetzelfde bedrag als vorig jaar of iets minder.

Kortparkeerders
Tegenover de lagere inkomsten uit naheffingen, staan weer hogere inkomsten uit het betaald parkeren in de stad. Het aantal kortparkeerders neemt namelijk wel toe. Vorig jaar leverde het kortparkeren de gemeente 1,7 miljoen euro op.

Dat was minder dan het jaar daarvoor, toen er nog 2,2 miljoen euro werd verdiend. Maar de verwachting is dat de inkomsten uit het kortparkeren dit jaar weer toenemen. In de eerste maanden werd al een stijging van zo’n 5 procent genoteerd.

Bron: AD

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!