Over Yellowbrick

Met Yellowbrick parkeer je supersnel met je mobiele telefoon. Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare dienst die voor iedereen beschikbaar is en waar we trots op zijn. Al sinds de invoering van de parkeerautomaat in 1979 streven wij ernaar om parkeren eerlijker, makkelijker en voordeliger te maken. Parkeren met Yellowbrick zorgt ervoor dat je nooit meer een kaartje bij een parkeerautomaat hoeft te halen en alleen betaald voor de tijd dat je daadwerkelijk parkeert!

 

Geschiedenis

Yellowbrick is bedacht en gerealiseerd door het moederbedrijf Waysis. De ondernemende familie achter Waysis begon in 1927 als Taxameter Centrale en groeide uit tot marktleider op het gebied van innovatieve verkeers- en mobiliteitssystemen. In de afgelopen 10 jaar is de behoefte aan meer parkeergemak en het gebruik van een mobiele telefoon in Nederland gestegen. Hierin zag Waysis kansen voor mobiel parkeren. In 2006 ontstond het merk Yellowbrick.

In 2019 is Yellowbrick met Waysis opgegaan in Flowbird Group. Flowbird is een van de grootste spelers op gebied van mobiliteit- en openbaar vervoer oplossingen. Het bedrijf is leverancier van software, mobiele apps en betalingen. Daarnaast leveren ze hardware oplossingen voor parkeren (“Smart Parking”), transport ticketing, open payments (“Smart Transport”) voor gemeentelijke en private parkeer- en openbaar vervoersystemen, waaronder mobiel parkeren in Nederland met Yellowbrick.

 

Partner relaties

Bij Yellowbrick staan we voor kwaliteit, maar geloven we dat het altijd beter kan. Zo streven we ernaar om de ontwikkelingen steeds een stapje voor te zijn. Zolang de behoeften van onze klanten veranderen, blijven ook wij in beweging.

ANWB
In samenwerking met ANWB is de mobiel parkeren functie in de ANWB Onderweg app gerealiseerd. De samenwerking is in 2013 opgezet en sindsdien alleen maar gegroeid. Parkeren via de ANWB Onderweg app is alleen mogelijk voor ANWB-leden. Door gebruik te maken van ANWB Parkeren wordt het mogelijk om simpel en snel te parkeren tegen een betaalbaar tarief. Gebruikers van ANWB Parkeren ontvangen voordeel op de reguliere tarieven van Yellowbrick.

 

Yellowbrick Zakelijk

Ook voor de Zakelijke klant is mogelijk om gebruik te maken van Yellowbrick. Voor zowel grote als kleine bedrijven is er een geschikt tarief. Door Yellowbrick Zakelijk te gebruiken besparen jij en je medewerkers in tijd en kosten. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke tijd dat de medewerkers hebben geparkeerd. Daarnaast biedt Yellowbrick Zakelijk de mogelijkheid tot het automatisch starten en stoppen van transactie met Yellowbrick Connected en een betaalkaart speciaal voor bedrijven, de Yellowbrick Garagekaart.

 

Om verder te kunnen ontwikkelen vinden we jouw mening erg belangrijk. Heb je een goed idee, aanvulling of opmerking? Dan horen we dit uiteraard graag.

Tijdlijn Yellowbrick

 • 1927

  Oprichting van Taxameter Centrale, gestart als fietsenstalling in Amsterdam

 • 1970

  Samenwerking met Parkeon voor de distributie van parkeermeters

 • 1997

  Taxameter Centrale introduceert mobiel parkeren met “Telepay”

 • 2006

  Yellowbrick merk geïntroduceerd

 • 2011

  Yellowbrick gebruikers kunnen transacties starten en stoppen via de app

 • 2013

  Samenwerking met ANWB gestart & Yellowbrick beschikbaar in België

 • 2014

  Yellowbrick & Taxameter breiden mobiel parkeren uit met hun vertrouwde partner Parkeon

 • 2016

  Yellowbrick beschikbaar in Duitsland

 • 2019

  Parkeon & Cale (Flowbird) verkrijgen het resterende aandeel in Yellowbrick

 • 2024

  Bijna 100 jaar ervaring in de mobiele branche