De scholen beginnen weer! 5 tips voor veilig rijden.

Cirkels_13
De scholen beginnen weer parkeer veilig Yellowbrick BLOG kleinjpg

De vakantie zit er (bijna) voor iedereen weer op. In deze blog 5 nuttige tips zodat ieder kind ongeschonden op school aankomt.

Cirkels_14

De vakantie zit er (bijna) voor iedereen weer op. Elk jaar zijn er bovengemiddeld veel verkeersslachtoffers onder kinderen en tieners in september. Wist je dat het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers zelfs verdubbeld na de schoolvakantie? Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert daarom niet voor niets de bewustwording campagne “De scholen zijn weer begonnen”. We hebben een aantal tips voor je verzameld, zodat ieder kind ongeschonden op school aankomt.

Tip 1: Hou dat vakantiegevoel vast

Back to work! Het is echt een kunst om je ontspannen vakantiegevoel vast te houden als je weer in de file naar je werk staat. Toch ben je veel alerter in het verkeer als je uitgerust en ontspannen de weg op gaat. Je medeweggebruikers zullen je dankbaar zijn. Ontspannen deelnemen aan het verkeer zorgt namelijk voor een betere verkeersveiligheid. Dus ga op tijd naar bed en doe een yogaklasje en je parkeert glimlachend voor de deur van je werk.

Tip 2: Focus op één ding

Focus je vooral op het verkeer en doe geen gekke dingen achter het stuur. Koffie drinken okay, maar uitgebreid ontbijten kun je beter (ontspannen) thuis doen. Mobiel telefoongebruik achter het stuur is een absolute no-go. Wist je dat mobiel telefoongebruik even gevaarlijk is als beschonken rijden? Lees meer hierover in dit artikel van de Volkskrant.
De boete voor het vasthouden van je mobiele telefoon is € 230,00 (!). Een overzicht van alle verkeersboetes vind je in de boetebase van het Openbaar Ministerie. Natuurlijk kun je je mobiel wel gebruiken als je eenmaal stil staat en mobiel parkeert op straat.

Tip 3: Let extra goed op bij kruispunten en rotondes

Vooral binnen de bebouwde kom, op drukke rotondes en kruispunten kom je schoolgaande kinderen tegen. Kijk nog een keer goed in je spiegels of je niemand over het hoofd ziet. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol. Goed om te weten als je ze eens een rare move ziet maken.

FIle Yellowbrick BLOG

Tip 4: Vertrek op tijd

Het is wellicht een open deur, maar op tijd vertrekken van huis helpt echt om meer ontspannen deel te nemen aan het verkeer. Wie zich niet hoeft te haasten rijdt niet onnodig snel en roekeloos. Vertrek zelf het liefst voor of juist nadat de scholen zijn begonnen ’s morgens. Dat is ook voor jezelf prettiger: minder fietsers op de weg.

Tip 5: Breng je je kind naar school? Parkeer een straat verder.

Heb je zelf schoolgaande kinderen? Parkeer je auto dan niet pal voor school, maar een of twee straten verder. Dat geeft schoolgaande kinderen meer ruimte om veilig bij school aan te komen. Parkeer pas met je mobiele parkeerapp als je veilig geparkeerd staat en je je weggebruikers niet blokkeert.

Wij wensen alle automobilisten en schoolgaande kinderen een veilige eerste schoolmaand!

Bron: Veilig Verkeer Nederland

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!