57% ZZP’ers overweegt elektrische auto

Cirkels_13

Prijs en grootte auto van belang voor ZZP’ers.

Cirkels_14

Prijs en grootte auto van belang voor ZZP’ers.

De meerderheid van de ZZP’ers overweegt een elektrische auto als hij nadenkt over de vervanging van de huidige auto. Een goede prijs en de grootte van de auto is daarbij nog steeds doorslaggevend. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 ZZP’ers in opdracht van Fleetwise.

Weinig ZZP’ers rijden nu nog elektrisch maar de interesse in deze vorm van autorijden is er wel, bijna 1 op de 10 ZZP’ers (9,7%) geeft aan er zeker van te zijn om bij vervanging van de huidige auto een elektrische auto aan te schaffen.

Wat is de trend?

ZZP’ers willen graag een grote, elektrische auto met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De kenmerken met de meeste invloed op de keuze van ZZP’ers zijn prijs (50,7%), grootte (40,2%), brandstof (34,3%), merkvoorkeur (33,7%) en verbruik (28,8%). Automerken als Tesla, Volvo en Volkswagen worden vaak genoemd als de ZZP’er het heeft over zijn of haar gewenste automerk, niet zo gek als je bedenkt welke innovaties deze automerken doormaken op het gebied van elektrisch autorijden.

Is de ZZP’er bewust bezig?

Op dit moment rijdt bijna 9 op de 10 ZZP’ers op fossiele brandstoffen (45,8% benzine, 40,3% diesel), daarna zijn hybride (5,9%) en LPG (2,8%) de meest gekozen brand-stoffen. Slechts 0,7 procent rijdt op dit moment elektrisch, dit terwijl 57% overweegt om elektrisch te gaan rijden. De intentie en de interesse in elektrisch rijden is zeker aanwezig.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.035 ZZP’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen ZZP’ers die Nederland kent (CBS, april 2016). Van de ondervraagden is het overgrote deel (68,4%) al meer dan 5 jaar actief als ZZP’er. Ruim drie kwart zit in de leeftijd van 45 tot 65 jaar (77,1%) en is hoger opgeleid (75,1%).

ZZP’ers & Yellowbrick
De gemiddelde ZZP’er die gebruikt maakt van Yellowbrick bespaart €262 euro per jaar met mobiel parkeren en voorkomt 4 boetes per jaar. Speciaal voor de ZZP’ers hebben wij nu een actie lopen. Klik hier voor de ZZP actie.

*Bron: ZZP Barometer

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!