6 tips ter voorbereiding op je eerste rijles

Cirkels_13
Thuiszorg

Een eerste rijles is voor iedereen spannend. Een paar dagen voor je eerste rijles beginnen de zenuwen te komen, je weet immers nog niet wat je allemaal te wachten staat. Wij zullen je een handje helpen door 6 tips met je te delen, waardoor jij met een gerust hart voor het eerst achter het stuur kan gaan zitten. 1. Schakel hulp in van familie en vrienden! In jouw eigen omgeving zijn er altijd mensen die al een rijbewijs hebben, denk aan je ouders, vrienden of collega’s. Zij zullen zich hun eerste rijles nog goed herinneren en weten dus hoe jij je voelt. Zij kunnen jou alvast wijs maken over de verschillende functionaliteiten van een auto. Hoe moet je moet schakelen, waar zit gaspedaal hoe moet je remmen? Vraag niet teveel over de situaties in het verkeer, daardoor ga je te veel nadenken tijdens je eerste rijles, dit komt vanzelf! 2….

Cirkels_14

Een eerste rijles is voor iedereen spannend. Een paar dagen voor je eerste rijles beginnen de zenuwen te komen, je weet immers nog niet wat je allemaal te wachten staat. Wij zullen je een handje helpen door 6 tips met je te delen, waardoor jij met een gerust hart voor het eerst achter het stuur kan gaan zitten.

1. Schakel hulp in van familie en vrienden!

In jouw eigen omgeving zijn er altijd mensen die al een rijbewijs hebben, denk aan je ouders, vrienden of collega’s. Zij zullen zich hun eerste rijles nog goed herinneren en weten dus hoe jij je voelt. Zij kunnen jou alvast wijs maken over de verschillende functionaliteiten van een auto. Hoe moet je moet schakelen, waar zit gaspedaal hoe moet je remmen? Vraag niet teveel over de situaties in het verkeer, daardoor ga je te veel nadenken tijdens je eerste rijles, dit komt vanzelf!

2. Trek comfortabele kleding aan

Op de dag van je eerste rijles raden wij aan om comfortabele kleding aan te trekken. Hierbij zijn je schoenen het belangrijkst, kies niet voor een schoen met een te dikke tussenzool. Het kan zijn dat een verkeerde schoen het schakelen moeilijker kan maken. Hakken en slippers raden wij in ieder geval af!

3. Ik ben niet genoeg voorbereid?!

Veel mensen die beginnen met hun eerste rijles hebben hun theorie nog niet, hier hebben ze nog niet eens voor geleerd. Veel leer je tijdens het autorijden, dus wees gerust en laat alles op je afkomen. Wij raden aan om bij ongeveer 10 – 15 praktijklessen te zorgen dat je jouw theorie-examen gaat halen. In de praktijk zal je heel veel over de theorie leren, wat het behalen van je examen makkelijker zal maken. Natuurlijk is het mooi meegenomen als je al vroeg begint met leren.

4. Vertrouw je instructeur

Je instructeur krijgt wekelijks nieuwe leerlingen die beginnen met hun eerste rijles. Hij of zij zal er voor zorgen dat je rijles veilig verloopt. Aan de kant van je instructeur zit net zoals bij jou een gaspedaal, rem en koppeling. Je rijinstructeur houdt jou, en je medeweggebruikers goed in de gaten. Hij kijkt bijvoorbeeld of jij goed uit je spiegels kijkt en alert bent.

5. Heb geen angst voor de snelweg

Met de tijd zal je ervaren dat de snelweg het makkelijkste en leukste gedeelte is van je rijlessen, je hoeft hier namelijk niet constant te schakelen. Het invoegen op de snelweg is voor de meeste mensen de grootste uitdaging. Kijk goed naar de auto’s die naast je komen te rijden op de invoegstrook en anticipeer als je meer vaart moet maken of dat je ze moet laten inhalen. Je instructeur zal je hier uiteraard bij begeleiden.

6. Verwacht geen medeleven van andere bestuurders

Er zijn bestuurders op de weg die geen rekening zullen houden met het feit dat jij in een lesauto rijdt. Houd rekening met bumperklevers en zo nu en dan ook mensen die naar je toeteren. Stress niet op de momenten wanneer de auto uitvalt door verkeerd schakelen en nog auto’s achter je hebt, dit gebeurt bij iedereen, zelfs mensen die al jaren een rijbewijs hebben.

Yes! Het is tijd voor je eerste rijles. We hopen dat de onderstaande tips je gaan helpen! Elke rijles zal je anders ervaren en nieuwe vaardigheden leren. Vergeet bij het behalen van je rijbewijs het downloaden van Yellowbrick app niet, zo kun je zo goedkoop mogelijk parkeren!

Theorievraag

Om je voor te bereiden hier alvast een vraag om over na te denken! Stel je voor: je hebt na wekenlang leren, rijden en strijden je rijbewijs in the pocket. Je hebt met je vrienden wat gegeten in de stad en jullie zijn aan het napraten in jouw auto. Jullie staan op een betaalde parkeerplek, moet je nu betalen voor de tijd dat je op deze plek staat?

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!