Wat te doen in Utrecht?

Cirkels_13
dom tower 329484 1920

Een dagje uit naar Utrecht? Lees onze blog, doe inspiratie op en pak je agenda erbij!

Cirkels_14

Zin om binnenkort een dagje erop uit te gaan? Utrecht is de ideale plek om even lekker te ontspannen. De centraal gelegen stad biedt een tal van opties. Wij hebben de leukste uitjes en tips voor je onder elkaar gezet. Niet onbelangrijk: We hebben ook uitgezocht hoe en waar jij het best kan parkeren in Utrecht. Pak je agenda erbij, app je vrienden/vriendinnen en plan jouw favoriete dagje weg!

De Domtoren

Hét symbool van Utrecht. De Domtoren ligt midden in het centrum van de stad. Een dagje uit naar Utrecht is niet compleet zonder het beklimmen van de prachtige toren. Na 465 treden kan men genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Rondom het Domkwartier vindt men tevens verschillende bezienswaardigheden. De monumentale Domkerk bijvoorbeeld, gelegen aan het historische Domplein. Bezoek ook eens de prijswinnende historische attractie: DOMunder, een reis in de geschiedenis van het Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

Uitgaansgelegenheid

Utrecht kent vele uitgaansgelegenheden. Neem eens een kijkje bij de Winkel van Sinkel, een prachtig gebouw met terras aan de Oudegracht. Overdag kan men hier lekker eten en drinken, s’ avonds wordt de Winkel van Sinkel omgebouwd tot nachtclub met feesten als BRRLNOOT en Terug naar toen. Onze tip: bezoek de populaire uitgaansplek ‘Tivoli’. Alle genres komen hier bij elkaar, voor alle leeftijden. Het gebouw is goed te bereiken door de ligging naast het Centraal Station. Begin je avond in Het gegeven paard, het café in Tivoli, en bezoek daarna een optreden, clubnacht, quiz of lezing.

De grachten

Utrecht is in 2014 niet voor niets uitgeroepen tot dé Grachtenstad van Europa. De prachtige twee kilometer lange gracht loopt door heel Utrecht heen. Bezoek je Utrecht in de zomer? Huur dan een waterfiets of kano en vaar een rondje Utrecht. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om een rondvaart te boeken. Langs de Oudegracht in het centrum vind je gezellige, authentieke restaurantjes en cafés waar je de hele dag door terecht kan.

Musea

Een dagje musea bezoeken? In Utrecht zit je goed! In het Centraal museum vind je indrukwekkende tentoonstellingen, workshops, rondleidingen en events. Iets voor de kids? Ontdek en beleef het Spoorwegmuseum! Of ontdek het heelal tijdens een bezoek aan Sonnenborgh, de sterrenwacht.

Shoppen

Shop till you drop in Utrecht! Grote bekende warenhuizen zoals Hudson Bays en Primark vind je in Hoog Catherijne. Midden in het centrum, rondom Vredenburg en de Oudegracht zijn nog veel meer winkels waar jij je outfit bij elkaar kan scoren. Denk aan De Bijenkorf, Zara, Urban outfitters, H&M, Only en nog veel meer!

Pleinen & markt

In Utrecht kun je van plein naar plein lopen. Het gezellige Neude staat vol met terrasjes. Ieder jaar vind je hier het populaire, culturele festival ‘Tweetakt’. Dit festival staat gedurende drie maanden in het teken van dans, kunst, muziek en theater. Vlakbij Neude ligt het Janskerkhof. Naast de horecagelegenheden, vindt hier wekelijks een fleurige bloemenmarkt plaats. Onze tip: bezoek eens het centrum van Utrecht Leidsche Rijn. Een nieuw modern centrum vol horeca- en shopmogelijkheden.

Parkeren

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan om een onvergetelijk dagje Utrecht te plannen. Om te voorkomen dat jij straks voor verassingen komt te staan in de drukke stad, hebben wij voor je uitgezocht waar je het beste kunt parkeren. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina: Parkeren in Utrecht. Onze tip: Maak gebruik van Q-Park garages. Utrecht heeft 3 Q-Park garages. Twee van deze garages liggen net buiten de stad. Ideaal dus om hier te parkeren en vervolgens gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wist je dat je met Yellowbrick gemakkelijk kan parkeren in een Q-Park garage? Met onze P+ pas rij jij gemakkelijk in en uit. Bekijk hier meer informatie over parkeren in Q-Park garages met Yellowbrick.

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!