Amsterdam gaat over op elektrische scanauto's

Cirkels_13
Scanauto in Leiden

Sinds eind september rijden de eerste 2 elektrische scanauto’s in Amsterdam. Deze auto’s worden ingezet voor de handhaving op betaald en foutparkeren.

Cirkels_14

Sinds eind september rijden de eerste 2 elektrische scanauto’s in Amsterdam. Deze auto’s worden ingezet voor de handhaving op betaald en fout parkeren.

Komende tijd volgen er nog zes e-auto’s. In totaal streven ze naar 11 elektrische scanauto’s in 2018. De elektrische scanauto rijdt volledig emissieloos en draagt daarmee bij aan een betere luchtkwaliteit in Amsterdam. Gemiddeld verrijden zij 57.600 km per stuk per jaar. De besparing per auto is ca 5-7000 kg CO2 per jaar. Opgeteld zijn dat jaarlijks 600.000 schonere kilometers.

Scanauto signaleert ook foutparkeren
Sinds 1 oktober 2017 signaleren de scanauto’s ook fout geparkeerde auto’s. Alle betaald parkeervakken staan met GPS-locatie in het systeem. Als de scanauto een kenteken koppelt aan een locatie die niet als een parkeervak geregistreerd staat, bekijkt een handhaver op kantoor aan de hand van vier foto’s of het een fout geparkeerde auto betreft. Als dat het geval is, gaat een handhaver er meteen op af om de situatie ter plekke te beoordelen en zo nodig een boete op te leggen.

Lees ook: Amsterdam pakt foutparkeren aan met scanauto

Bron: Gemeente Amsterdam

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!