Autorijden met slippers aan, mag dat?

Cirkels_13
rijden met slippers

In Nederland staat er niets in de wet over autorijden met slippers aan, maar dit betekent niet dat het verstandig is. Rijden met slippers aan kan de verkeersveiligheid schaden, met een verkeersongeval tot gevolg. Mocht je toch met slippers aan gaan rijden en je veroorzaakt een ongeluk, dan wordt in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Raadpleeg hiervoor je verzekeringsmaatschappij. Boete in het buitenlandIn Spanje en Frankrijk is rijden met slippers aan bij wet verboden. De boete hiervoor is €90. Ik ga op vakantie en neem mee…Rijden met slippers aan is niet het enige waar je een boete voor kunt krijgen als je op vakantie gaat met de auto. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Wij hebben er een paar op een rij gezet: Gevarendriehoek Voor elk Europees land geldt sowieso dat je een gevarendriehoek moet meenemen, voor het geval je met…

Cirkels_14

In Nederland staat er niets in de wet over autorijden met slippers aan, maar dit betekent niet dat het verstandig is. Rijden met slippers aan kan de verkeersveiligheid schaden, met een verkeersongeval tot gevolg.

Mocht je toch met slippers aan gaan rijden en je veroorzaakt een ongeluk, dan wordt in veel gevallen alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Raadpleeg hiervoor je verzekeringsmaatschappij.

Boete in het buitenland
In Spanje en Frankrijk is rijden met slippers aan bij wet verboden. De boete hiervoor is €90.

Ik ga op vakantie en neem mee…
Rijden met slippers aan is niet het enige waar je een boete voor kunt krijgen als je op vakantie gaat met de auto. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden.

Wij hebben er een paar op een rij gezet:

  1. Gevarendriehoek
    Voor elk Europees land geldt sowieso dat je een gevarendriehoek moet meenemen, voor het geval je met pech langs de weg komt te staan.
  2. Verbanddoos
    In veel landen is een verbanddoos verplicht bijvoorbeeld in Kroatië, België en Oostenrijk.
  3. Alcoholtester
    Als je naar Frankrijk gaat dan is een alcoholtester verplicht .

Bekijk hier het overzicht van de ANWB. In dit overzicht staat per land vermeld wat je verplicht bent mee te nemen in de auto.

Bron: Wegenverkeerswet 1994, artikel 5 en artikel 6, ANWB

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!