Betaald parkeren Amsterdam verlengd tot vier uur 's nachts

Cirkels_13
Gracht Amsterdam

Automobilisten moeten sinds kort parkeergeld betalen tot vier uur 's nachts in Amsterdam.

Cirkels_14

Automobilisten moeten sinds kort parkeergeld betalen tot vier uur ’s nachts in Amsterdam.

Een maatregel die vooral uitgaanspubliek moet ontmoedigen auto’s op straat te parkeren.

Voorheen betaalden parkeerders van maandag tot en met zaterdag van ­negen uur ’s ochtends tot twee uur ’s nachts, en ’s zondags van twaalf

’s middags tot twee uur ’s nachts vijf euro per uur parkeergeld. Daarbuiten was het gratis.

Uit een kenteken­onderzoek van de gemeente bleek dat de auto’s die in het gebied geparkeerd staan, in veel gevallen niet van buurtbewoners zijn. Met name op uitgaansavonden stond de buurt vol met auto’s van mensen van buiten de buurt.

Gratis uurtjes
Rond vier uur zijn de meesten van hen weer weg. Maar die paar gratis uurtjes maakten het toch aantrekkelijk om op straat te parkeren in plaats van in een garage, waar je wel voor elk uur moet betalen.

Het bestuur van stadsdeel Centrum wilde aanvankelijk dat er 24 uur per dag betaald moest worden. Iets wat het stadsdeel afwees omdat de kosten voor extra handhaving midden in de nacht niet zouden opwegen tegen de parkeergeldopbrengsten.

De gemeente introduceerde eerder dit jaar ook al maatregelen om de parkeerdruk in het centrum te verminderen.

Autobezitters van aangrenzende postcodegebieden worden gestimuleerd in de Stadhuis­garage te parkeren. In deze garage werd ook een ‘aantrekkelijk’ weekendtarief ingevoerd.

Petitie
De inwoners van stadsdeel Centrum, die al in 2014 met een petitie kwamen, zouden zelf het liefst zien dat alle parkeerplaatsen in het centrum worden bestemd voor henzelf, hun gasten, leveranciers en dienstverleners.

Een motie die oproept hier een proef voor te starten werd in april dit jaar door de SP ingediend, met steun van D66 en PvdA. De gemeente vindt die stap nu nog te radicaal en wil eerst in voorjaar 2017 het aangepaste beleid evalueren.

*Bron: Parool

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!