Betaald parkeren met de motor

Cirkels_13
Parkeren met de motor

Formeel gezien is het niet toegestaan om een motorfiets te parkeren op het trottoir.

Cirkels_14

In heel veel steden mag je gratis op de stoep staan mits je de doorgang niet blokkeert. Als je op straat in een parkeervak parkeert, moet je bijna altijd parkeergeld betalen. Dit is het geval in de gemeentes Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Ben je verplicht parkeergeld te betalen dan kan je geen parkeerkaartje op je motor leggen. Daarom is mobiel parkeren een uitkomst voor motorrijders. Handhaving controleert dan op basis van je kenteken of je betaalt.

Gemeenteambtenaren knijpen vaak een oogje toe
Formeel gezien is het niet toegestaan om een motorfiets te parkeren op het trottoir. Artikel 10 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 bepaalt dat de plaats op de weg van een motorfiets, de rijbaan is. Een flink aantal gemeentes gedoogt het parkeren op de stoep en zal dit ondanks het landelijk verbod niet beboeten.

Een rondje bellen langs de gemeentes toont aan dat lang niet alle gemeentes weten hoe dit wettelijk in elkaar steekt. Het verschilt per gemeente of er voor de motor parkeergeld betaald moet worden wanneer de motor op de stoep zet. Plaats je je motor in een parkeervak dan moet je bijna altijd betalen.

Ons advies is je gemeente te raadplegen als je het zeker wilt weten. Bij twijfel of je moet betalen kan je altijd betalen via de gratis parkeer app van Yellowbrick.

Word nu gratis klant
Ben je nog geen klant? Klik dan hier en word gratis klant bij Yellowbrick.

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!