Betaald parkeren Rotterdam wordt verlengd tot 1 uur 's nachts

Cirkels_13
Parkeren in Rotterdam Yellowbrick

De invoering van betaald parkeren in de nachtelijke uren op straat is een proef.

Cirkels_14

De invoering van betaald parkeren in de nachtelijke uren op straat is een proef.

Bezoekers van de Rotterdamse binnenstad moeten vanaf 2017 tot 1.00 uur ’s nachts betalen voor een parkeerplek. Nu hoeft dat alleen tot 23.00 uur. De invoering van betaald parkeren in de nachtelijke uren op straat is een proef.

Om het parkeren in de garages te stimuleren kunnen automobilisten de hele nacht hun auto in de gemeentelijke garages stallen (tussen 22.00 en 06.00 uur). “Dat zorgt ervoor dat er minder overlast is voor de bewoners”, zei Langenberg vandaag in de raad.

Op straat gaat het tarief in het centrum, zoals al eerder bekend werd, omhoog van €3,33 per uur naar €4. Het goedkopere tarief gaat van €2,50 naar €3,20 per uur.

Met deze maatregelen hoopt Langenberg dat steeds meer mensen hun vierwieler in een garage parkeren en niet meer op straat. “Blik in beton is mooier dan blik in het groen”, zei Langenberg.

Garage
De komende jaren verdwijnen 3.000 parkeerplekken uit de binnenstad. Na een voorstel van Leefbaar Rotterdam gebeurt dat voortaan alleen nog in overleg met omwonenden. Bewoners van het centrum kunnen er ook voor kiezen om hun wagen te stallen in een garage. Dat kost €70 per maand. Het voorstel van de PvdA om die kosten te halveren, haalde het gisteravond niet.

Om te zorgen dat bezoekers minder met hun auto de stad in rijden wordt parkeren op een van de P+R’s in het weekeinde gratis. Parkeren voor bezoekers van inwoners wordt flexibeler. Met een bezoekerspas is het nu alleen mogelijk om per dagdeel een kaartje te kopen. Vanaf januari kan dat ook per tien minuten.

Bron: AD

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!