De coolste parkeergarages ter wereld

Cirkels_13
omihotaru car park tokyo Yellowbrick Blog

Van parkeren op een heus parkeereiland tot metershoge silo's of in een levensgrote boekenkast. Je kunt het niet gek, hoog en spannend genoeg bedenken. Wij verzamelden de meest bijzondere parkeergarages ter wereld in deze blog.

Cirkels_14

Parkeergarages zijn vaak eentonige functionele gebouwen die niet echt tot de verbeelding spreken. Toch zijn er een uitzonderingen op de regel. Van parkeren op een heus parkeereiland tot metershoge silo’s of in een levensgrote boekenkast: je kunt het niet gek, hoog en spannend genoeg bedenken. Wij verzamelden de meest bijzondere parkeergarages ter wereld in deze blog. Waar zou jij het liefst parkeren?

1. Lincoln Road, Miami beach

1111 lincoln road miami Yellowbrick BLOG De architecten Herzog & de Meuron creëerden deze bijzondere parkeergarage van 70miljoen dollar in Miami Beach. Het gebouw is (naast peperduur) uniek in haar soort want omvat naast 300 parkeerplekken ook een shopping mall en een ocean view rooftop restaurant. Doordat het hele gebouw van glas is, is de skyline van Miami mooi te bewonderen.

2. Public Library, Kansas city

Kansas city library Yellowbrick BLOGIn de Public Library van Kansas city krijg je een soort Alice in Wonderland gevoel. De garage van dit bijzondere gebouw bevindt zich achter 7,5 meter hoge boekkaften van 22 boeken die samen een imposante boekenplank vormen. Fun Fact: de titels van de boeken zijn samengesteld uit de favoriete boeken van de inwoners van Kansas.

3. Umihotaru floating carpark, Tokyo

omihotaru car park tokyo Yellowbrick BlogIn Tokyo kun je het niet gek genoeg verzinnen, of het bestaat. Een ‘drijvende’ parkeergarage bijvoorbeeld, gebouwd op het kunstmatig eiland Umihotaru. Vanaf de parkeerplaats kun je het prachtige uitzicht op Tokio zien. Je bereikt de stad via de aqua-lijn, de langste onderwatertunnel van het land.

4. Autostadt, Wolfsburg

Autostadt Yellowbrick BLOGIn Duitsland heeft Volkswagen een immens autopretpark gebouwd: Autostadt. Het park bestaat uit onder andere een automuseum, rijcursussen, rondleidingen door autofabrikanten een megahoge parkeergarage van 20 verdiepingen. Een absolute must-go voor Volkswagen liefhebbers, dus!

5. Eureka Car Park, Melbourne

Eureka Car Park Yellowbrick BLOGHet is onmogelijk om de verkeerde kant op te rijden in deze grappige garage in Melbourne. Met heel veel beton en sintelblok als hun palet, besloot het ontwerpteam van Emerystudio om de Eureka Tower-parkeergarage in Melbourne te voorzien van 3D teksten. In dit artikel lees je meer over deze bijzondere visuele truck.

6. Mountain Dwellings, Copenhagen

Mountain Dwelling Yellowbrick BLOGWat als het parkeerterrein de basis wordt waarop een rijtjeshuis moet worden geplaatst? In plaats van twee afzonderlijke gebouwen naast elkaar te plaatsen – een parkeerplaats en een huizenblok – besloot de architect van Mountain Dwellings de twee functies samen te voegen tot een symbiotische relatie. De gigantische parkeerplaats bevat 480 parkeerplaatsen en een hellende lift die langs de binnenmuren van de berg beweegt. Op sommige plaatsen is de plafondhoogte maximaal 16 meter.

7. Civic Center Parking, Santa Monica

santa monica civic center

Dit 300.000 vierkante meter grote gebouw is de eerste LEED-gecertificeerde parkeergarage van de Verenigde Staten, wat betekent dat het duurzaam is. Het gebouw wordt aangedreven door zonnepanelen (die dubbel zo in de schaduw zijn voor auto’s op het dak), maakt gebruik van led-verlichting en is gebouwd met duurzaam gebruikte materialen. Naast 900 plaatsen voor traditionele auto’s, biedt de garage ruimte aan 14 plaatsen voor elektrische voertuigen en opslagruimte voor fietsen.

Bron: cntraveler.com

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!