Gratis parkeren of parkeergeld betalen bij een laadpunt?

Cirkels_13
Elektrische auto parkeren en laden

Onder autorijders is er veel onduidelijkheid over het betaald parkeren van elektrische auto’s op laadpunten.

Cirkels_14

Onder autorijders is er veel onduidelijkheid over het betaald parkeren van elektrische auto’s op laadpunten. Een aantal jaar geleden was het in veel steden in Nederland mogelijk om je elektrische auto gratis te parkeren bij een laadpaal. Dit voordeel voor elektrische rijders is echter in veel gemeenten afgeschaft maar veel autobezitters weten dit niet.

Sta je bij een oplaadpunt, in welke gemeente dan ook, steek dan ook de stekker in de auto. Doe je dat niet dan word je beboet. In Amsterdam kunnen E-auto’s die niet zijn aangesloten aan een laadpaal worden weggesleept of een boete krijgen.

Wij adviseren jou de gemeente te raadplegen over regels rondom het parkeren met een elektrische auto. Zo weet je zeker of je moet betalen.

Elektrische auto duurder in aanschaf
Volgens de ANWB is een elektrische auto aanzienlijk duurder in aanschaf dan een vergelijkbaar model op benzine of diesel. Aanschafprijzen van een volledig elektrische auto liggen tussen nog tussen de 9.000 en 17.000 euro hoger. De restwaarde van een elektrische auto is daarbij nog onzeker en maakt de keuze voor een elektrische auto risicovol.

Elektrische auto voordeliger in gebruik
Rijden in een elektrische auto is beter voor het milieu, het heeft minder onderhoud nodig en 2 tot 3 keer goedkoper dan rijden in een gewone auto. En eigenaren van elektrische auto’s profiteren van fiscale voordelen: lagere motorrijtuigenbelasting en lagere BPM.

Vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s te koop
Het nieuwe kabinet wil vanaf 2030 dat alle nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch zijn. Er wordt naar alle waarschijnlijkheid een stimuleringsprogramma opgesteld om het doel van volledig elektrisch rijden in 2030 te behalen.

Recente cijfers
Volgens de meest recente cijfers van het RDW reden er eind november 2017 122.323 geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland rond.

Ons land telt momenteel (30-11-2017) standaard laadpunten:
– 14.921 publieke laadpalen (24/7 openbaar toegankelijk)
– 17.035 Semi-publieke laadpalen (beperkt openbaar toegankelijk)

Snellaadpunten:
– 754 Publieke en semi-publieke laadpalen

Parkeer informatie voor de elektrische auto:

Bovenstaande tarieven zijn exclusief eventuele transactiekosten. Er kunnen aan bovenstaande tarieven geen rechten worden ontleend.

Word gratis klant bij Yellowbrick
Ben je nog geen klant van Yellowbrick, wordt dan gratis klant. Mobiel parkeren met Yellowbrick kan in meer dan 160 plaatsen.

Download de gratis parkeer app

Download on the App Store Badge NL 135x40 google play badge2 windows app

Bron: RVO

illustraties yellowbrick_Tekengebied 1 kopie 28 (1)

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
illustraties yellowbrick_Tekengebied 1 kopie 28 (1)

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!