Jullie gaven meer dan een applaus!

Cirkels_13
Doel behaald - ZWIC_Tekengebied 1 (1)

Jullie zijn fantastisch! Samen hebben we een bedrag van €3168,- opgehaald voor stichting ZWiC. Op deze pagina kun je alles lezen over de stichting en de inzamelingsactie. Heb je de inzamelingsactie gemist, maar wil je toch nog doneren? Dat kan via deze link. Wil je liever op een sportieve manier bijdragen? Klik dan hier en loop voor de zorg! Corona raakt iedereen, onze zorgverleners in het bijzonder: zij staan vooraan en blijven, ondanks de toenemende werkdruk en blootstelling aan COVID-19, overeind om patiënten te redden. Zij zorgen voor ons, wij zorgen voor hen die in de strijd tegen corona zijn getroffen. Jullie Parkeerden massaal in onze doneer-zonecode 20205000 en doneerden €1,- aan stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Met jullie bijdrage kan de stichting meer financiële steun geven aan hen, of hun familieleden in nood. Waarom Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC)? Onze zorgverleners zetten zich met man en…

Cirkels_14

Jullie zijn fantastisch! Samen hebben we een bedrag van €3168,- opgehaald voor stichting ZWiC. Op deze pagina kun je alles lezen over de stichting en de inzamelingsactie. Heb je de inzamelingsactie gemist, maar wil je toch nog doneren? Dat kan via deze link. Wil je liever op een sportieve manier bijdragen? Klik dan hier en loop voor de zorg!

Corona raakt iedereen, onze zorgverleners in het bijzonder: zij staan vooraan en blijven, ondanks de toenemende werkdruk en blootstelling aan COVID-19, overeind om patiënten te redden. Zij zorgen voor ons, wij zorgen voor hen die in de strijd tegen corona zijn getroffen. Jullie Parkeerden massaal in onze doneer-zonecode 20205000 en doneerden €1,- aan stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Met jullie bijdrage kan de stichting meer financiële steun geven aan hen, of hun familieleden in nood.

Waarom Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC)?
Onze zorgverleners zetten zich met man en macht in voor Corona patiënten. Deze zorgverleners komen dagelijks in aanraking met het virus. Zij werken in de zogeheten frontlinie en lopen een verhoogd risico op besmetting. Volgens het RIVM zijn meer dan 14.000 zorgverleners besmet met het virus, waarvan 9 overleden.

Begin april is de stichting Zorg na Werk in Coronazorg opgericht. Het doel van de stichting is het creëren van een steunfonds voor (nabestaande van) zorgverleners zoals (wijk)verpleegkundigen, ambulancepersoneel en IC-assistenten die als gevolg van werken in de frontlinie zélf op de intensive care terechtkomen of komen te overlijden.

Yellowbrick voelt zich geroepen om groepen mensen te steunen die het in deze onwerkelijke tijd écht nodig hebben. Onze werknemers hebben samen besloten om geld in te zamelen voor de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Samen met jullie willen wij de zorg een hart onder de riem steken middels een financiële bijdrage.

Wat wordt er met mijn donatie gedaan?
Na een IC opname volgt er voor de patiënt óf de nabestaanden een moeilijke en vaak langdurige herstelperiode die gepaard gaat met veel en onvoorziene kosten. Hiervoor is naast de bestaande regeling geen passende dekking in de kosten beschikbaar.

De stichting keert, na beoordeling door een speciale commisie, een eenmaige bijdrage uit op de bestaande regelingen aan getroffen zorgverleners.

Wat is het doel van de stichting ZWiC?
De totale doelgroep bestaat uit 365.000 zorgverleners. Op dit moment betreft meer dan een kwart van alle besmettingen zorgmedewerkers. ZWiC wilt ten minste €20 miljoen ophalen. ZWiC vraagt hierbij overheid, organisaties, bedrijven en burgers bij te dragen aan het steunfonds zodat (nabestaanden van) deze getroffen zorgverleners een beroep kunnen doen op de stichting.

Landelijke support en social media
Tot nu toe is er met overweldigend enthousiasme gereageerd op het initiatief. Wellicht heb je de stichting al eens voorbij zien komen op televisie of social media met de boodschap ‘’Geef voor zorgverleners’’, waarin ambassadeurs Sacha de Boer en Claudia de Breij zich inzetten voor de stichting.

In een mum van tijd is een divers en solide bestuur geformeerd en een zeer ervaren raad van advies in het leven geroepen om te helpen de juiste koers uit te stippelen en brede (politieke) verbinding te leggen. Grote partijen hebben hun steun al uitgesproken. Het Ministerie Van Volksgezondheid heeft aangegeven elke gedoneerde euro te verdubbelen, met een maximum van €10 miljoen.

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!