Naheffingsaanslag hoger, parkeerduur wordt in rekening gebracht

Cirkels_13
Boete

De gemeente Amsterdam gaat vanaf maandag 24 juli bij het opleggen van een naheffingsaanslag – dus bij het niet betalen van parkeerbelasting – ook de geconstateerde parkeertijd in rekening brengen. De scanauto’s controleren steeds meer in dezelfde straten en komen daarbij vaker dezelfde auto’s tegen. Met de maatregel wil de gemeente ervoor zorgen dat niet betalende parkeerders, net als ieder ander, betalen voor het parkeren op straat. Dit leidt tot een beter en eerlijker gebruik van de beschikbare parkeerplekken in de stad en komt de leefbaarheid van buurten ten goede. Wethouder Pieter Litjens: “De parkeerruimte in Amsterdam is schaars. Wie in Amsterdam parkeert, betaalt parkeerbelasting. Als blijkt dat een parkeerder niet of onvoldoende parkeerbelasting heeft betaald, legt de gemeente een naheffingsaanslag op. Door efficiënter controleren en handhaven wordt nu de werkelijke parkeerduur in rekening gebracht.” Naheffingsaanslag Een naheffingsaanslag bestaat uit twee componenten: de verschuldigde parkeerbelasting en de kosten die gemoeid…

Cirkels_14

De gemeente Amsterdam gaat vanaf maandag 24 juli bij het opleggen van een naheffingsaanslag – dus bij het niet betalen van parkeerbelasting – ook de geconstateerde parkeertijd in rekening brengen. De scanauto’s controleren steeds meer in dezelfde straten en komen daarbij vaker dezelfde auto’s tegen. Met de maatregel wil de gemeente ervoor zorgen dat niet betalende parkeerders, net als ieder ander, betalen voor het parkeren op straat. Dit leidt tot een beter en eerlijker gebruik van de beschikbare parkeerplekken in de stad en komt de leefbaarheid van buurten ten goede.

Wethouder Pieter Litjens: “De parkeerruimte in Amsterdam is schaars. Wie in Amsterdam parkeert, betaalt parkeerbelasting. Als blijkt dat een parkeerder niet of onvoldoende parkeerbelasting heeft betaald, legt de gemeente een naheffingsaanslag op. Door efficiënter controleren en handhaven wordt nu de werkelijke parkeerduur in rekening gebracht.”

Naheffingsaanslag

Een naheffingsaanslag bestaat uit twee componenten: de verschuldigde parkeerbelasting en de kosten die gemoeid zijn met het opleggen van de naheffingsaanslag zelf. Beide bedragen staan afzonderlijk op het aanslagbiljet vermeld. Momenteel brengt Amsterdam op de naheffingsaanslag slechts eenmaal het uurtarief voor het betreffende tariefgebied in rekening. Daar komt nu verandering in.

Betalingsbereidheid vergroten

Voor de niet betalende parkeerder kan de hoogte van de naheffingsaanslag vanaf volgende week daarom aardig oplopen. Naar verwachting vergroot deze maatregel de betalingsbereidheid voor het parkeren op straat. Parkeerruimte is schaars en het is wel zo eerlijk als iedereen betaalt voor het gebruik van de openbare ruimte.

Bron: Gemeente Amsterdam

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!