Waarom op de stoep parkeren (niet) mag

Cirkels_13
IMG 1953

Parkeren op de stoep, mag dat?! Parkeerplekken zijn vaak schaars. Daarom parkeren we wel eens op de stoep. Met je motor, of half op de stoep met je auto. Maar mag dat eigenlijk wel? Sherlock team Yellowbrick zocht het voor je uit!

Cirkels_14

Parkeren op de stoep, mag dat?! Wij Nederlanders wonen gezellig lekker dicht op elkaar. Parkeerplekken zijn vaak schaars. Daarom parkeren we wel eens op de stoep. Voor een uurtje. Of twee. Even je achterbak uitladen. Met je motor, of half op de stoep met je auto. Maar mag dat eigenlijk wel? Sherlock-team Yellowbrick zocht het voor je uit!

Parkeren met motor op de stoep

Formeel gezien is het niet toegestaan je motor op de stoep te parkeren. In de praktijk zien we echter dat parkeren met je motor op de stoep toegestaan wordt, of in ieder geval gedogen. Check voor je op pad gaat even wat de parkeerregels in het centrum van die stad zijn.

In Amsterdam is met de motor op de stoep parkeren bijvoorbeeld toegestaan, mits je motor de doorgang niet belemmert. Rolstoelgebruikers, moeders (en vaders, en oma’s) met kinderwagen moeten er nog wel langs kunnen natuurlijk. In Utrecht of een kleinere gemeente zoals Gouda geldt dezelfde regel. Uitzondering is als je een motor met zijspan (dus meer dan twee wielen) hebt. Die parkeer je dan weer netjes in een vak.

Geen plek op de stoep waardoor je op straat of in een parkeervak moet parkeren? In deze blog lees je wat de voordelen zijn.

IMG 1958

Parkeren met auto op de stoep

Je kent het wel: geen parkeerplaats in de straat of alleen aan een kant van de straat. Die staan vaak vol op het moment dat jij net dat ene plekje nodig hebt. Wat doe je dan? Snel met twee wielen de stoep op rijden en auto uitladen? Pakketbezorgers hebben er bijvoorbeeld een handje van. Maar die zijn (meestal) ook zo weer weg. Of vakantiegangers die de hond, kinderen en hele mikmak even ‘snel’ willen uitlaten. Om nog maar niet te spreken over fanatieke autowassers…

Meer dan twee wielen? Parkeer op straat!

Het blijkt nogal wat ergernis op te wekken, auto’s die op de stoep parkeren. Zonder al te veel context van Rijdende Rechters, Kassa’s en Radars erbij te halen, komt het er op neer dat parkeren op de stoep strafbaar is. Een boete kost je een slordige €90. Het alziend oog van de scanauto ontgaat namelijk niets, volgens dit artikel van het Parool. Voor de fanatieke stoep-parkeerders onder ons: doe maar liever niet, dus. Hou je buren te vriend en parkeer een straat verder. Is wel zo veilig en je voorkomt gedoe (en een fikse boete!).

IMG 1721

Parkeren in een Q-Park garage

Heb je een spiksplinternieuwe motor of auto en parkeer je liever veilig binnen? Dan is parkeren in een Q-Park garage een goed alternatief. Wat is dan het voordeel van een Q-Park garage, vraag jij je af? Komt ‘ie:

  • Geen papieren ticket meer nodig
  • Niet in de rij staan voor de betaalautomaat
  • Je betaalt achteraf via de maandfactuur met btw-specificatie
  • Tijdelijk gratis registreren (i.p.v. €10)

Op de stoep parkeren met mate

Wat is de moraal van dit verhaal? Met je motor op stoep parkeren mag officieel niet maar wordt gedoogd in de meeste grote steden. Je auto op de stoep parkeren is dan weer niet zo’n goed plan. Geldt er betaald parkeren? Ook voor een paar minuten kun je snel en eenvoudig met Yellowbrick betalen. Wel zo makkelijk en voordelig!

Parkeer jij wel eens op de stoep?

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!