Schiet parkeercontrole op kenteken haar doel voorbij?

Cirkels_13
Nelen

Een lesauto die een parkeerplaats in een betaald parkeren gebied bezet houdt zonder hiervoor te betalen loopt het risico op een parkeerbon.

Cirkels_14

Een lesauto die een parkeerplaats in een betaald parkeren gebied bezet houdt zonder hiervoor te betalen loopt het risico op een parkeerbon.

Afgelopen zaterdag werd mijn aandacht getrokken naar een artikel in de Telegraaf over autorijscholen die een parkeerbon ontvangen tijdens een rijles. Een lesauto die een parkeerplaats in een betaald parkeren gebied bezet houdt zonder hiervoor te betalen loopt het risico op een parkeerbon. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor autorijscholen. Onlangs sprak ik een taxichauffeur die hetzelfde was overkomen omdat hij even geen ritje had en besloot om zijn bolide te parkeren in betaald parkeren gebied zonder hiervoor te betalen.

Ik begrijp de emoties van de betreffende rijschoolhouders en taxichauffeur heel goed maar ben ook van mening dat hier dezelfde emotie zou kunnen ontstaan als je je auto even parkeert om snel een broodje te kopen of je kinderen naar school of de opvang brengt of ophaalt. Het feit blijft dat je parkeergeld moet betalen ook al parkeer je heel kort.

“Jong geleerd is oud gedaan”

Een zeer bevlogen en bevriend ondernemer Paul Wemer van verkeersrijschool Nelen gaat hier heel anders mee om. Paul neemt zijn taak als opleider heel serieus en heeft zichzelf en zijn rijinstructeurs als doel gesteld om geen rijbewijzen af te leveren maar verantwoordelijke weggebruikers. Hij leert zijn leerlingen niet alleen de (sociale) rijvaardigheden maar leert ze onder andere ook om te tanken, waar op te letten bij het aanschaffen van een tweedehandsauto en mobiel parkeren. Zowel tijdens de theorie- als bij de praktijkopleiding wordt er aandacht besteed aan het parkeren van de auto in een betaald parkeren gebied. Hij laat zijn leerlingen een parkeertransactie doen om het gevoel een keer mee te maken. Paul wijst zijn leerlingen erop dat je een parkeerkaartje moet kopen als je een parkeerplaats in een betaald parkeren gebied bezet houdt ook al blijf je in de auto zitten om bijvoorbeeld je eten te consumeren of afscheid te nemen van je liefje.

Mijn advies aan rijschoolhouders: geef het goede voorbeeld en zoek een parkeerplaats in een niet betaald parkeren gebied op of start vandaag nog met bricken en betaal onder andere in Amsterdam achteraf per minuut.

Door: Jeffrey Wolvekamp

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!