Voorbereid op roadtrip

Cirkels_13
beach beautiful view car 1170345

Nog geen vakantieplannen? Ga op een roadtrip!. Lees onze blog, doe inspiratie op en ga voorbereid op vakantie.

Cirkels_14

In januari en februari maken veel mensen alvast plannen voor de zomervakantie. Voor velen is het boeken van een vakantie een lang proces. Eerst doe je inspiratie op, dan opzoek naar een bestemming, vervoer, verblijf, twijfelen, knoop doorhakken… Veel jongeren kiezen ervoor om te gaan roadtrippen. Dit is relatief goedkoper dan vliegen en vergroot je vrijheid, heerlijk! Ben jij van plan om aankomende zomer te gaan roadtrippen? Lees onze blog, doe inspiratie op en ga voorbereid op vakantie!

Bestemming

Samen met je reisgezelschap heb je besloten om te gaan roadtrippen. Jullie willen namelijk niet gebonden zijn aan één bestemming en willen de wereld gaan ontdekken! Nu rest de lastige vraag: Waar willen we eigenlijk heen? Vanuit Nederland kunnen jullie namelijk alle kanten op. Kiezen jullie voor zee en strand en rijden jullie richting Spanje? Of gaan jullie Oost-Europa ontdekken met een bezoekje aan Sziget festival in Boedapest? Neem eens een kijkje op GoRoadTrip of Travelvalley en doe inspiratie op! Ons favoriete land voor een roadtrip is Frankrijk. Dit populaire vakantieland biedt je namelijk veel mogelijkheden. Ontdek het bruisende uitgaansleven in Parijs, kom tot rust op een met natuur omringde camping op het platteland en sluit af met een frisse duik in Nice, goed idee?

Auto regelen

Nadat de route is uitgestippeld, komt het allerbelangrijkste onderdeel van de voorbereiding; het fiksen van een auto. Wanneer je geen eigen auto hebt, heb je de keuze om een auto te huren of een auto te lenen. We hebben beide opties onder elkaar gezet.

Lenen

Ga goed na wie van je familie/vrienden gek genoeg is om zijn of haar auto aan jou en je gezelschap uit te lenen, wees extra lief voor diegene, bedenk een tegenprestatie en wie weet is jullie auto geregeld! Ga, wanneer je toestemming hebt gekregen, niet direct de weg op! Het is belangrijk om afspraken te maken met jouw verhuurder. Zet vooraf op papier welke personen gaan rijden, maak afspraken over bekeuringen (jawel, die krijg je sowieso) en ga na hoe de auto verzekerd is. Dit zijn simpele, maar noodzakelijke afspraken. Zo kom je tijdens je vakantie niet voor verassingen te staan.

Huren

Wanneer je kiest voor huren kun je zelf een auto uitkiezen die past bij jullie roadtrip. Gaan jullie in stijl of kiezen jullie toch voor het ultieme roadtrip busje? Het huren van een auto biedt een stuk meer zekerheid. Je hebt de auto direct tot je beschikking, de auto verkeerd in goede staat en de papieren zijn op orde. Op sites als Sunnycars of Hertz kun je terecht voor het huren van een auto voor jouw roadtrip. Onze tip: Kijk eens naar aanbieders die autodelen mogelijk maken. Hierbij biedt iemand jou zijn of haar auto aan om mee op vakantie te gaan. Dit is een goedkoper alternatief waarbij de auto gewoon verzekerd is. Check hiervoor de websites van bijvoorbeeld Mywheels of Snappcar

Voorbereiding

Zorg ervoor dat jij voorbereid in de auto stapt! Roadtrippen betekent natuurlijk op avontuur gaan en zelf ontdekken. Maar, het laatste wat jij wilt is stil komen te staan omdat je bijvoorbeeld niet weet hoe je moet tanken in het buitenland, en je auto volgooit met de verkeerde brandstof. Of stel je voor dat je stil komt te staan voor een tolweg, met een file aan auto’s achter je, omdat je niet wist hoe je moest betalen. En heb je gedacht aan een vignet?! Zorg ervoor dat je jouw auto kent, en probeer je een beetje voor te bereiden. Gebruik deze handige artikelen van de ANWB om je in te lezen.

Onderweg

Woehoee! Jullie zijn klaar om te gaan en stappen voorbereid de auto in. Een extra tip: maak vooraf een playlist met muziek die past bij jouw bestemmingen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als jullie de Franse grens over rijden, meezingend met jullie favoriete Franstalige hitjes.

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!