Zo overleef je een hittegolf zonder cabrio

Cirkels_13
Hoe overleef je een hittegolf zonder cabrio

Ben jij toevallig ook niet in het rijke bezit van een cabrio? En kun je wel wat tips gebruiken om de warmte in je geparkeerde auto te weren? Lees dan snel verder.!

Cirkels_14

Wat is het ongekend warm in Nederland! Deze week schiet het kwik boven de 30 graden en is het sprake van, jawel, een echte hittegolf. Niet iedereen heeft de luxe om met wapperende haren in een cabrio rond te toeren. Hang jij ook snakkend naar frisse lucht uit je autoraam als je van je parkeerplek wegrijdt? Dat kan anders. Echt. Wij hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij de hitte in je auto de baas bent. Doe er je voordeel mee.

Tip 1: parkeer je auto in de schaduw

Zoek altijd een parkeerplek waar schaduw is. Geen bomen of gebouwen in de buurt? Parkeer je auto dan met de achterkant naar de zon, dan heb je op de bestuurdersplek het minste last van de warmte.

Tip 2: dek ramen en dashboard af

Een zonnescherm helpt om zonlicht tegen te gaan en beschermt tegelijk tegen UV-straling. Je kunt een zonnescherm op de voor- en achterruit bevestigen. Aluminium werkt reflecterend en houdt daarmee zonnestralen weg. Je autodashboard is meestal zwart of donkergrijs van kleur, een witte handdoek helpt tegen opwarming van het dashboard.

Tip 3: ga spaarzaam om met Airco

Rij jij meestal weg met de airco op standje very low? Klinkt logisch, maar is toch niet echt nodig. Stel je airco een paar graden lager in dan de buitentemperatuur, dat is voldoende. Een temperatuur tussen de 20 en 25 graden is prima. Airconditioning is bovendien een extra belasting voor je toch al verhitte motor en je verbruikt meer brandstof tijdens de rit.

Tip 4: ramen open voor het wegrijden

Stap je een oververhitte geparkeerde auto in? Zet dan eerst alle ramen en eventueel deuren open om warme lucht kwijt te raken. Bij het wegrijden zet je pas de airco aan op maximale blaaskracht. Schakel daarbij ook de interne recirculatie in. Dit zorg voor een snelle verkoeling van het interieur.

Tip 5: drink voldoende water

Wist je dat de prestaties en alertheid van de gemiddelde bestuurder snel afnemen in een oververhitte auto? Uit onderzoek is gebleken dat als de temperatuur stijgt van 22 tot 37 graden het ongevalsrisico met 30% toeneemt. Ga daarom uitgerust de weg op en drink voldoende water.

Tip 6: gebruik je parkeer app!

In de snikhete rij staan voor de parkeerautomaat is zooooo 2006! Zoek een plekje in de schaduw of in je (inmiddels) afgekoelde auto en parkeer eenvoudig en snel mobiel. Hoe? Lees hier meer.

De beste tip is misschien wel: neem je surfplank mee en rij naar het strand! En vergeet vooral niet te genieten van de zon! Voor je het weet klagen we weer over regen 😉

Zo overleef je een hittegolf zonder cabrio Yellowbrick BLOG

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!