Een wetsvoorstel om betaald parkeren eerlijker te maken

Cirkels_13

In veel garages of parkeerterreinen betaal je per 10, 30 of 60 minuten. Geen goede zaak, vindt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken, want bellen betaal je per seconde, benzine betaal je per milliliter, drinkwater betaal je per liter. Maar bij parkeren wordt er betaald per tijdvak, vastgesteld door de aanbieder. VVD-Kamerlid De Liefde gaf eerder al aan niks in het voorstel te zien. Hij wijst op moderne technieken. “Via apps op je mobiele telefoon kan je al eerlijker betalen”, aldus de liberaal. Gevreesd wordt dat het plan voor parkeerders juist duurder uitpakt. Daarnaast vinden de parlementariërs dat het bepalen van parkeertarieven eerder iets is voor gemeenten, dan voor het Rijk. Onderzoek YellowbrickUit ons onderzoek met Intomart blijkt dat 55% van de automobilisten bij voorkeur in garages parkeert. De voornaamste reden is veiligheid. Het per uur betalen in een garage staat op nummer 3 van de ergernissen met betrekking tot betalen voor het…

Cirkels_14

In veel garages of parkeerterreinen betaal je per 10, 30 of 60 minuten. Geen goede zaak, vindt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken, want bellen betaal je per seconde, benzine betaal je per milliliter, drinkwater betaal je per liter. Maar bij parkeren wordt er betaald per tijdvak, vastgesteld door de aanbieder.

VVD-Kamerlid De Liefde gaf eerder al aan niks in het voorstel te zien. Hij wijst op moderne technieken. “Via apps op je mobiele telefoon kan je al eerlijker betalen”, aldus de liberaal.

Gevreesd wordt dat het plan voor parkeerders juist duurder uitpakt. Daarnaast vinden de parlementariërs dat het bepalen van parkeertarieven eerder iets is voor gemeenten, dan voor het Rijk.

Onderzoek Yellowbrick
Uit ons onderzoek met Intomart blijkt dat 55% van de automobilisten bij voorkeur in garages parkeert. De voornaamste reden is veiligheid. Het per uur betalen in een garage staat op nummer 3 van de ergernissen met betrekking tot betalen voor het parkeren. “Met onze Q-Parkpas betaalt de consument gelukkig al niet meer per uur.” Aldus Jeffrey Wolvekamp, Algemeen directeur. “Dat neemt niet weg dat wij voorstander zijn van per minuut betaald parkeren in garages. Wat in heel veel gemeentes op straat al mogelijk is.”

Attje Kuiken heeft nog geen meerderheid in de Tweede Kamer, ook al lijkt het een voorstel waar je geen Nee tegen zegt. Vandaag is de eerste aflevering van het debat over haar initiatief-wetsvoorstel. Wij wensen haar veel succes!

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!