Parkeer en doneer aan stichting Zorg na Werk in Coronazorg

Corona raakt iedereen, onze zorgverleners in het bijzonder: zij staan vooraan en blijven, ondanks de toenemende werkdruk en blootstelling aan COVID-19, overeind om patiënten te redden.

Zij zorgen voor ons, laten wij zorgen voor hen die in de strijd tegen corona zijn getroffen. Parkeer nu in onze doneer-zonecode 20205000 en doneer €1,- aan stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Op deze manier kan de stichting financiële steun geven aan hen, of hun familieleden in nood. Het is mogelijk om meerdere donaties te doen. Parkeer en doneer aan onze helden!

Momenteel wordt de stichting gesteund door meer dan zes duizend donateurs, goed voor een bedrag van ruim drie miljoen euro. Jouw donatie in zonecode 20205000 wordt verdubbeld door Yellowbrick én het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport*. Onze inzamelingsactie duurt tot 25 mei, ons streefbedrag is €5000,-.
Help je ook mee?

De knop werkt alleen op een smartphone.

Claudia de Breij: “Applaudisseer voor zorgverleners, maar gééf ook’’

De donatie van €1,- in de doneer-zonecode bestaat uit €0,66 fictieve parkeerkosten + €0,34 transactiekosten (alle opbrengsten, dus ook de transactiekosten worden gedoneerd).

Hoe doneer ik?
Simpel! In de Yellowbrick-app is een speciale doneer-zonecode ingericht: 20205000. Deze zonecode kun je handmatig zoeken in de app. Met het starten van een parkeertransactie in deze doneer-zonecode, doneer je automatisch €1,- aan stichting ZWiC en steun jij onze helden in de zorg. Onduidelijk? Klik hier voor een filmpje met uitleg.

Let op!
Heb je SMS-reminders aan staan? Zorg dan dat je deze uitzet, anders maak je extra kosten per SMS. Je kunt de SMS-reminders eenvoudig uitzetten via Mijn Yellowbrick. Heb je een zakelijk Yellowbrick account? Overleg dan eerst met de beheerder van je account vóór je een donatie doet.

Waarom Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC)?
Onze zorgverleners zetten zich met man en macht in voor Corona patiënten. Deze zorgverleners komen dagelijks in aanraking met het virus. Zij werken in de zogeheten frontlinie en lopen een verhoogd risico op besmetting. Volgens het RIVM zijn meer dan 14.000 zorgverleners besmet met het virus, waarvan 9 overleden.

Begin april is de stichting Zorg na Werk in Coronazorg opgericht. Het doel van de stichting is het creëren van een steunfonds voor (nabestaande van) zorgverleners zoals (wijk)verpleegkundigen, ambulancepersoneel en IC-assistenten die als gevolg van werken in de frontlinie zélf op de intensive care terechtkomen of komen te overlijden.

Yellowbrick voelt zich geroepen om groepen mensen te steunen die het in deze onwerkelijke tijd écht nodig hebben. Onze werknemers hebben samen besloten om geld in te zamelen voor de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Samen met jullie willen wij de zorg een hart onder de riem steken middels een financiële bijdrage.

Sacha de Boer: “Wanneer het virus hen dan zelf treft, hebben zij ónze steun nodig”

Wat wordt er met mijn donatie gedaan?
Na een IC opname volgt er voor de patiënt óf de nabestaanden een moeilijke en vaak langdurige herstelperiode die gepaard gaat met veel en onvoorziene kosten. Hiervoor is naast de bestaande regeling geen passende dekking in de kosten beschikbaar.

De stichting keert, na beoordeling door een speciale commisie, een eenmaige bijdrage uit op de bestaande regelingen aan getroffen zorgverleners.

Wat is het doel van de stichting ZWiC?
De totale doelgroep bestaat uit 365.000 zorgverleners. Op dit moment betreft meer dan een kwart van alle besmettingen zorgmedewerkers. ZWiC wilt ten minste €20 miljoen ophalen. ZWiC vraagt hierbij overheid, organisaties, bedrijven en burgers bij te dragen aan het steunfonds zodat (nabestaanden van) deze getroffen zorgverleners een beroep kunnen doen op de stichting.

Landelijke support en social media
Tot nu toe is er met overweldigend enthousiasme gereageerd op het initiatief. Wellicht heb je de stichting al eens voorbij zien komen op televisie of social media met de boodschap ‘’Geef voor zorgverleners’’, waarin ambassadeurs Sacha de Boer en Claudia de Breij zich inzetten voor de stichting.

In een mum van tijd is een divers en solide bestuur geformeerd en een zeer ervaren raad van advies in het leven geroepen om te helpen de juiste koers uit te stippelen en brede (politieke) verbinding te leggen. Grote partijen hebben hun steun al uitgesproken. Het Ministerie Van Volksgezondheid heeft aangegeven elke gedoneerde euro te verdubbelen, met een maximum van €10 miljoen.

*Yellowbrick verdubbelt de eerste 1000 donaties. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verdubbelt alle donaties t/m 10 miljoen euro.

Flex of Unlimited
In de doneerzone betaal je €0,66 aan parkeerkosten. De €1,- donatie is gebaseerd op het Yellowbrick Basic product waarbij men €0,34 per transactie betaalt (€0,66 + €0,34 = €1,-). Bij het Flex product doneer je dus €0,66 + €0,15 = €0,81 per keer en bij Unlimited is dit €0,66.

Heb je een vraag?

Tweet naar @YellowbrickNL
Stel je vraag direct aan
ons webcare team

Whatsapp ons op 0613689781
Wij streven om binnen 3 uur te
reageren

Bel naar 09002006999
Normaal tarief