Mobiel parkeren in Alkmaar

Cirkels_13
parkeren in alkmaar

Een dagje uit naar Alkmaar? De gezellige stad in Noord-Holland is ideaal om even lekker te ontspannen. Denk aan een bezoekje aan de Kaasmarkt, het Stedelijk museum of ga naar de film in Vue Alkmaar. Op deze pagina lees je tips over uitjes in Alkmaar. Daarnaast vind je een overzicht van goedkope parkeerplekken voor parkeren in gemeente Alkmaar.

Wat is het parkeertarief in Alkmaar?
In de binnenstad van Alkmaar kun je maximaal twee uur parkeren tegen een uurtarief van maximaal €2,87 (ma – za 09:00-21:00). Tussen vr – za 18:00 – 21:00 geldt een tarief van €3,66 p/u max twee uur parkeren. In sommige zones in de binnenstad kun je enkel voor een dagtarief van €22,82 parkeren. Parkeren in garages is in Alkmaar voordeliger dan parkeren op straat. Zie het kaartje onderaan deze pagina voor de exacte parkeertarieven in Alkmaar.

Kaasmarkt Alkmaar (Parkeren €1,82 p/u)
De indrukwekkende Kaasmarkt van Alkmaar is natuurlijk dé reden om een bezoekje te brengen aan Alkmaar. Midden op het sfeervolle Waagplein liggen meer dan twee duizend stukken kaas opgesteld. De Kaasmarkt is een eeuwenoude traditie, al sinds 1365 wordt de kaasmarkt gehouden! Bijna de hele dag kun je van het spektakel genieten. Let vooral op de zogeheten kaasdragers, die de kazen op een leuke manier verplaatsen. Tip: Dieper in de geschiedenis van de kaas duiken? Bezoek dan het traditionele Kaasmuseum Alkmaar, gelegen aan het Waagplein. Parkeergarage Karpertorn is gelegen in de buurt van de kaasmarkt. Je parkeert hier tegen een tarief van €1,82 p/u.

Stedelijk museum Alkmaar (Parkeren €1,00 per 30 minuten)
Het historische Stedelijk museum Alkmaar is één van de oudste musea van Nederland. Neem een rondleiding of ontdek zelf de indrukwekkende kunst en geschiedenis. Het museum beschikt over prachtige oude en moderne kunst, kunstnijverheid en stadsgeschiedenis. Het museumbezoek is eenvoudig te combineren met een heerlijke lunch in het museumcafé. Van plan om met de kinderen te gaan? Het Stedelijk museum organiseert workshops en rondleidingen voor alle leeftijden. Parkeren kan in parkeergarage Parking Grote Kerk, tegen een tarief van €1,00 per 30 minuten.

Vue Alkmaar (Parkeren €2,60 per 12 uur)
Naar de bioscoop gaan is één van de leukste uitjes om te doen. In Alkmaar staat de mooie Vue bioscoop. Vue Alkmaar is goed te bereiken met de auto en OV. De bioscoop beschikt over veel zalen waardoor er altijd wel een leuke film te bezoeken is. Daarnaast organiseert de bioscoop leuke events zoals Première night, Ladies night en Marathon. Bekijk het filmaanbod op de site van Vue Alkmaar en plan een onvergetelijk avondje Alkmaar! De Vue Alkmaar beschikt over een eigen garage, als Vue bezoeker kun je hier voor €2,60 per 12 uur staan.

AZ Alkmaar (Parkeren €6,00 op wedstrijddagen)
AZ Alkmaar is de voetbalclub van Alkmaar. Als sportliefhebber is een wedstrijd in het mooie AFAS Stadion een echte aanrader! Het stadion biedt plaats aan ruim 17 duizend toeschouwers. Met een mooie geschiedenis en een brede, getalenteerde selectie weet je zeker dat jouw wedstrijdbezoek aan AZ Alkmaar onvergetelijk wordt. Op wedstrijddagen kun je vanaf €6,00 parkeren op P9, zorg wel dat je van te voren een parkeerkaart koopt.

Waar kan ik parkeren in Alkmaar?
Bekijk hieronder op de handige kaart waar en tegen welk parkeertarief men kan parkeren in Alkmaar bij bijvoorbeeld de Kaasmarkt, het Stedelijk museum of AZ Alkmaar.

Cirkels_14

Tarieven

Kies bij Yellowbrick zelf het product dat past bij jouw parkeergedrag.

Basic

-

€ 0,37

per transactie

Middel 37@4x

Geen abonnement

Middel 37@4x

Parkeren tegen een vast laag tarief

Middel 37@4x

Transactiekosten zijn €0,37 per parkeeractie

Unlimited

-

€ 3,25

per maand

Middel 37@4x

Abonnementsvorm

Middel 37@4x

Onbeperkt parkeren tegen een wekelijks vast tarief

Middel 37@4x

Voor parkeren binnen én buiten de Randstad

Hoe werkt het?

Stap 1
Middel 37@4x

Parkeer je auto

Stap 2
Group 3039@4x

Start parkeeractie

Stap 3
Middel 25@4x

Stop parkeeractie

Stap 4
Middel 23@4x

Betaal achteraf

Via Yellowbrick is het ook mogelijk om je parkeeracties via 088-2742536 te starten en stoppen.