De mooiste autovakanties in Nederland

Cirkels_13
photo-of-woman-reclining-on-wooden-folding-chair-3785562 (1)

Veel Nederlanders besluiten dit jaar om in Nederland op vakantie te gaan. Een fantastisch idee vinden wij! Nog beter: pak de auto en rij naar de mooiste plekken door het hele land. Denk aan de prachtige duinen in Noord-Holland, indrukwekkende bossen op de Veluwe en historische kastelen in Limburg. Bekijk hier onze favoriete, autovriendelijke plekken in Nederland en doe inspiratie op voor de zomer! Noord-Holland Eén van onze favoriete bestemmingen is de kop van Noord-Holland. Ben je een liefhebber van zee, strand en prachtige duinen? Dan is dit authentiek stukje Nederland een echte aanrader! Wist je dat de kust in Noord-Holland wel 30 kilometer lang is? Hierdoor heb je altijd jouw favoriete stukje strand. Of je nou watersporten wilt beoefenen, wilt wandelen op een stil strand of van de zon wilt genieten op het familiestrand (afwisselen kan natuurlijk ook)! Met honderden kilometers aan prachtige fiets- en wandeltochten door grote bossen,…

Cirkels_14

Veel Nederlanders besluiten dit jaar om in Nederland op vakantie te gaan. Een fantastisch idee vinden wij! Nog beter: pak de auto en rij naar de mooiste plekken door het hele land. Denk aan de prachtige duinen in Noord-Holland, indrukwekkende bossen op de Veluwe en historische kastelen in Limburg. Bekijk hier onze favoriete, autovriendelijke plekken in Nederland en doe inspiratie op voor de zomer!

Noord-Holland
Eén van onze favoriete bestemmingen is de kop van Noord-Holland. Ben je een liefhebber van zee, strand en prachtige duinen? Dan is dit authentiek stukje Nederland een echte aanrader! Wist je dat de kust in Noord-Holland wel 30 kilometer lang is? Hierdoor heb je altijd jouw favoriete stukje strand. Of je nou watersporten wilt beoefenen, wilt wandelen op een stil strand of van de zon wilt genieten op het familiestrand (afwisselen kan natuurlijk ook)!

Met honderden kilometers aan prachtige fiets- en wandeltochten door grote bossen, gezellige dorpjes en dwars door de duinen raden wij aan om te overnachten op een camping. Zoek bijvoorbeeld eens op één van de vele duincampings om het échte Noord-Holland gevoel te ervaren. Vanaf hier kun je het gebied verder verkennen op de fiets (eenvoudig te huren), of lopend.

Ga je met de kids op pad? Dan raden wij aan om het prachtige waddengebied rondom Den Helder en Den Oever te ontdekken. Wist je dat het Nederlandse waddengebied op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat? En dat is niet voor niets! Ga eens wadlopen, vogels kijken, varen of zeehonden spotten en ontdek de schoonheid van het waddengebied.

De Veluwe
In de provincie Gelderland vind je de prachtige Veluwe. Het natuurgebied is omringd door de bekende steden Apeldoorn, Arnhem, Wageningen en Ede. Wij adviseren om minimaal een week uit te trekken zodat je alle tijd hebt om de geheimen van De Veluwe te ontdekken. Zoek eens op vakantiehuisjes rondom de Veluwe, er zijn vele mogelijkheden om midden in de natuur te genieten van bescheiden luxe. Vanuit hier kun je eenvoudig met de auto naar één van de velen bezienswaardigheden reizen.

Het natuurgebied van De Veluwe ontdek je het best lopend of met de fiets. Geniet van het prachtige Nederlandse landschap en spot de Nederlandse big-five! Daarnaast raden wij aan om met de auto een rondje te maken langs de bezienswaardigheden in de buurt van Apeldoorn en Arnhem. Denk aan het indrukwekkende Paleis het Loo of de sfeervolle binnenstad van Arnhem. Meer tips en parkeerinformatie ontdekken? Bezoek eens onze stedenpagina’s van Arnhem en Apeldoorn.

Limburg
Een autovakantie naar Zuid-Nederland, dan ga je natuurlijk naar Limburg! Waan je met de auto door het heuvelachtige Limburgse landschap en geniet van de unieke omgeving. Een autovakantie naar Limburg is goed te combineren met een bezoekje aan onze buren; België en Duitsland. Als je dat gaan doen, vergeet dan geen bezoekje te brengen aan het iconische Drielandenpunt bij de Vaalserberg.

Met de auto door Limburg? Stippel dan een route uit langs de eeuwenoude Limburgse kastelen. In sommige kastelen kun je zelfs overnachten. Onze tip: bezoek Kasteel Hoensbroek. Dit kasteel is één van de grootste kastelen van ons land. Maak een wandeling rondom het enorme slot, of ga naar binnen en ontdek meer dan 40 kasteelvertrekken.

In Limburg kun je naast de vele uitgestrekte landschappen, ook genieten van bruisende steden. Natuurlijk kun je Maastricht niet overslaan wanneer je op autovakantie naar Zuid-Nederland gaat. Loop over de Maas of bezoek de Boekhandel Dominicanen, welke gevestigd is in een prachtige Dominicanenkerk. Wil je een nieuwe outfit scoren op vakantie? Ga dan een dagje shoppen in Roermond, een echte aanrader!

Zeeland
Last but not least: Zeeland! Ook in deze provincie raden wij aan om op meerdere plekken te overnachten. De provincie is namelijk ideaal te verkennen met de fiets, of lopend. Onze tip: huur een E-bike zodat je een hele dag op pad kan gaan en zoveel mogelijk ziet. Kies bijvoorbeeld een fietsroute langs de kustpaden, of bezoek de velen zeeuwse dorpjes in Schouwen-Duiveland.

Zin in activiteiten en excursies? In Zeeland kun je de allerleukste natuur activiteiten doen. Denk aan een rondvaart naar de zeehonden, een paddestoelen excursie of een mosselvaarttocht. Zeeland is tevens de provincie van de velen authentieke (jacht)havens, ga eens een visje eten in één van de havens!

Klaar met het ontdekken van de natuur? Dan kun je de gezelligheid opzoeken in één van de bruisende steden. De grootste stad in Zeeland is Middelburg, de hoofdstad heeft meer dan 1200 monumenten, ideaal dus voor een flinke stadswandeling. Onze tip: bezoek Goes in Zuid-Beveland, in deze gezellige stad kun je lekker een dagje shoppen en daarna afsluiten op de Grote Markt met een heerlijk hapje en drankje!

Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!

Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Group 3317@4x

0

Reviews
Group 3317@4x

0

Downloads
Hand mobile

Parkeer,
klik,
Yellowbrick!